Links

België:

telecorona.org: De COVID-19 pandemie is één van de grootste volksgezondheidscrises van deze eeuw. Het risico van een verzadiging van ons gezondheidszorgsysteem (tekort aan ziekenhuisbedden, materiaal en personeel) is reëel. Telecorona tracht de capaciteit van het gezondheidszorgsysteem te verhogen door in te zetten op "tele-medicine". Via de nieuwste technologieën in digitale communicatie en met behulp van vrijwillige masterstudenten geneeskunde en vrijwillige artsen tracht Telecorona bij te dragen aan de respons op deze pandemie.

troovay.be: Op troovay.be vindt men heel wat informatie over Belgische bedrijven die online shopping of online bestelling mogelijk maken, zodat u uw aankopen kan inplannen bij Belgische handelaars.

Vlaanderen:

hulpvoorhelden.be: In de strijd tegen de corona-epidemie staan elke dag tienduizenden zorgverleners paraat.  hulpvoorhelden.be beoogt hen en hun families bij te staan.  Men kan zijn gegevens invullen en aangeven welke hulp men kan bieden (bv. boodschappen doen voor een zorgverlener, op zijn/haar kinderen letten of een andere dienst verlenen).  De bij het platform aangesloten zorginstellingen nemen vervolgens contact met u om concrete afspraken te maken.

www - Facebook

Uw fysieke conditie onderhouden of verbeteren in tijden van Lockdown ligt niet voor de hand.  Nochtans is dat van cruciaal belang voor uw immuunsysteem, uw algehele gezondheid en uw welzijn.  Gelukkig is er een groot aantal oefeningen die men thuis kan uitvoeren, zelfs zonder enig materiaal.  Er zijn heel wat Facebook groepen met informatie daarover, en met allerlei leuke challenges om u gemotiveerd te houden.  Neem eens een kijkje op Lockdown Fitness, maar er zijn er vele andere!  Om maar een voorbeeld te geven: daar wordt o.m. gedemonstreerd hoe je kan touwtje springen (excellente cardio!) met... startkabels.

www - Google:

google.com/covid10: Google lanceerde een educatieve website op 20 maart 2020 met veiligheidstips en gezaghebbende informatie over de corona pandemie.  Die website is gericht op informatie en preventie.

Hulp nodig? Laat een bericht achter op het forum.