Onze missie

Onze missie is de bestrijding van de Coronavirus pandemie en de verzachting van haar gevolgen.

Wij staan volledig achter de maatregelen genomen door de Belgische regering.  Nochtans is deze website een burgerinitiatief, zonder betrokkenheid van enige overheid.

Wij trachten de burgers van ons land te verenigen in de strijd.

We wensen opportuniteiten te creëren voor Belgische ondernemingen die door de pandemie zwaar getroffen werden, hetzij door hun schade te verzachten, hetzij door alternatieve activiteiten voor hen te vinden.

We willen een platform aanbieden dat eenieder de kans biedt zijn steentje bij te dragen.

We willen zij die in nood verkeren helpen.

Heel veel mensen hebben tegenwoordig tijd over en willen helpen.  Tegelijk zijn er andere mensen die het in deze periode extra zwaar hebben.

Deze website wil die mensen met elkaar in contact brengen – virtueel, uiteraard, aangezien wij in deze tijden fysieke contacten niet aanmoedigen.

Maar als iemand iets nodig heeft en iemand anders is bereid te helpen, dan zijn er ongetwijfeld manieren om dat te realiseren op een veilige manier.  Een oudere die alleen woont en in de winkels in zijn buurt niet meer vindt wat hij of zij nodig heeft, moet kunnen worden geholpen – desnoods door iemand die een auto heeft en die eventueel de nodige boodschappen achterlaat voor de deur, eventueel na een telefonisch contact.

Een KMO die nog geen webshop heeft en in zeven haasten een webwinkel wil bouwen, moet kunnen worden geholpen door een IT'er die tijdelijk niets om handen heeft.

Een huisdier waarvan de eigenaar in het ziekenhuis ligt, moet kunnen worden opgevangen.

Wanneer huiselijke spanningen oplopen, moet men kunnen bellen met een advocaat of bemiddelaar.

Wij trachten met deze website de noden te lenigen door wie iets nodig heeft in contact te brengen met wie kan helpen.

Hulp nodig? Laat een bericht achter op het forum.